La Confraria de Montserrat de Lleida, publica el nº 94 del seu butlletí “EL MATÍ”

Amb una acurada edició a tot color i amb profusió de fotografies, ofereix en el  seu interior una àmplia crònica signada pel president de la Confraria Josep Estruch dedicada a la LXXII Romeria a Montserrat, organitzada per la Confraria des de fa 72 anys en la segona setmana de juliol.

Tanmateix el Butlletí informa de la celebració del Dia de la Confraria de Lleida a Montserrat, celebrat en el context de la Romeria amb la participació del bisbe de Lleida Salvador Giménez, que va presidir la Missa Conventual a la basílica.

La Portada l’encapçala l’editorial amb el títol genèric “Davantal”, signada en aquest número per Mn. Manel Mercadé, rector de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, amb el títol “Establint pots entre la Confraria i la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat”. 

Pel que fa a la contraportada, ofereix un article signat per Jordi Curcó on fa memòria de l’existència d’un carrer al barri de Balàfia de Lleida que porta el nom de Verge de Montserrat, en homenatge a la Patrona de Catalunya. Es troba ubicat en una antiga illa d’habitatges socials anomenats popularment “les casetes del bisbe”, edificades l’any 1951 a iniciativa el Patronat Diocesà de la Llar.

Tanmateix el butlletí fa memòria del músic i compositor Josep Prenafeta, confrare de Montserrat, reproduint la lletra d’una sardana montserratina amb lletra de Pere Riera i música d’Antoni Pérez, conservada en el seu arxiu particular i ofrenada a la Confraria per la seva esposa i confrare Pilar Boldú.

El butlletí “El Matí” de la Confraria de Montserrat surt al carrer tres vegades a l’any: a l’abril, amb motiu de la festa de la Mare de Déu de Montserrat; al setembre, coincidint amb la festa del 8 de setembre i per Nadal. Es distribueix entre els seus gaire 300 confrares que conformen la Confraria, així com per les parròquies, confraries i altres entitats i institucions diocesanes i marianes de Lleida, alhora que es fan arribar uns exemplars al Monestir de Montserrat.