La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida ajorna la seva festivitat al 8 de setembre

Publicat al Diaria LA MAÑANA de Lleida

La Junta de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida va anunciar que, “davant de l’estat d’alarma i l’actual situació de confinament, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, de conformitat amb les indicacions de les autoritat sanitàries i tenint en compte les orientacions de la Conferència Episcopal Tarraconense i també amb la conformitat del bisbe de la diòcesis, ha pres el dolorós acord de suspendre els tradicionals actes religiosos previstos properament en honor de la Patrona de Catalunya i de tant arrelament a la ciutat de Lleida”.
D’aquesta manera, la confraria suspèn el Tridu de Preparació a la festa de la patrona, que havia de celebrar-se els dies 24, 25 i 26 d’abril; l’anada a la Vetlla de Montserrat, i l’ofrena de flors del dia 27 d’abril, festa de la Mare de Déu de Montserrat, a l’altar de la patrona a la catedral de Lleida.
Malgrat tot, cal indicar que des de la confraria també es va prendre la decisió de traslladar la celebració de la festivitat al dia 8 de setembre, festa de la Nativitat de la Mare de Déu, coneguda popularment com a Festa de les Marededéus Trobades i festa alhora de Montserrat i de la Confraria.