2024 : Restauració de l’altar de la Mare de Déu de Montserrat de la Catedral

Per a la Confraria de Lleida, el fet més destacat d’aquest any, és la restauració de l’altar-retaule de la Mare de Déu de Montserrat de la catedral. L’altar presenta símptomes de deteriorament i requereix una actuació protectora de forma urgent.

Actualment ja ha començat la rehabilitació de l’altar, que està previst que duri tot el mes de maig i, cal ressaltar que el dia 16 de juny, després de l’Eucaristia, el senyor bisbe, Mons. Salvador Giménez, procedirà a la seva benedicció. Tot i totes hi esteu convidats.

La construcció de l’altar, la imatge de la Mare de Déu de Montserrat i les valuoses pintures de Josep Obiols, es van poder fer per subscripció popular, fet que volem conservar en aquesta restauració tant necessària. Però, encara no disposem de tot l’import per sufragar l’obra. Per això, volem demanar la vostra aportació i, per aquest motiu, s’ha col·locat l’escolanet-urna al costat de l’altar de Sant Josep de la Catedral, on ha quedat ubicada la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, mentre durin les obres de restauració, o també a través del compte bancari destinat a aquesta finalitat i, així, ajudar a conservar un bé tant preuat pels devots de la Moreneta.

ta.