Restauració de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat de la Catedral de Lleida

Publicat al web LA XARXA

Els membres de la confraria de la Mare de deu de Montserrat a les terres de Lleida han traslladat la talla policromada en or i plata de la verge a un taller de restauració per millorar-ne l’aspecte. És el primer cop en gairebé cinquanta anys que abandona l’altar de la catedral i està previst que hi torni abans de Pasqua.

Aquesta talla de la Mare de deu de Montserrat fa 48 anys que no es movia de l’altar de la Catedral de Lleida. Però per qüestions d’imatge ha hagut de traslladar-se a un taller de restauració de la ciutat. Els membres de la confraria de la verge a les terres de Lleida s’encarregaran d’assumir els costos. No obstant, demanen a tothom qui ho vulgui una col.laboració per restaurar la imatge.

La moreneta de Lleida la va esculpir al voltant dels anys 50 l’escultor Camps i Arnau. Però durant els primers anys de vida estava a l’altar de l’Església de Sant LLorenç perquè la catedral s’estava reconstruint. Finalment, el 16 d’abril de 1955 es va traslladar definitivament a la catedral, d’on no havia tornat a sortir fins avui.