Carta d’agraïment de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida

Publicat al Diari EL SEGRE de Lleida

Josep Estruch, President de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida

Sr. Director del Diari Segre :

La Junta de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, mitjançant aquesta carta, vol manifestar públicament el seu agraïment a la ciutadania de Lleida, que va fer possible que la nostra crida “Lleida canta el Virolai” tingués un veritable ressò el passat 27 d’abril, festa de la Patrona de Catalunya. L’Estat d’Alarma pel Covid-19 i l’obligat confinament han tingut també com a conseqüència la supressió dels actes que la nostra confraria havia preparat per celebrar la festa de la Moreneta.

Entre aquests, cada any destaca la multitudinària Ofrena de Flors a la Patrona en el seu altar de la Catedral Nova, una tradició mai estroncada en els darrers 65 anys. La Confraria va intuir que cantar plegats el Virolai des dels balcons o finestres dels nostres domicilis podia ser una bona iniciativa perquè lleidatans poguessin sumar-se simbòlicament a la festa de la Moreneta.

Vam creure que el millor moment del dia per ferho eren les 8 de la tarda, després dels aplaudiments que diàriament oferim com a mostra d’agraïment i reconeixement als sanitaris i als col·lectius que lluiten per erradicar la malaltia, també com a homenatge de la Confraria a tots ells.

La resposta ha estat generosa i van ser molts els indrets de la nostra ciutat en què el Virolai va ressonar amb força. Una mostra fefaent és el titular d’un mitjà de comunicació, que el dia següent ho resumia així: “El Virolai pren els balcons de Lleida”. Gràcies a tots els cantaires, els músics i els que van fer sonar la cançó amb aparells de megafonia per haver fet possible que s’escoltés amb força. Gràcies als mitjans de comunicació de Lleida i posteriorment també pel ressò que han donat a la iniciativa, amb àmplia informació escrita, gràfica i amb imatges com les que va emetre TV3 a tot Catalunya.

Gràcies també als que han fet ús de les xarxes socials per ampliar així amb escreix aquest ressò. Gràcies, Lleida!, per haver celebrat la diada de la Mare de Déu de Montserrat des del confinament, amb el cor, el sentiment i l’estima envers la nostra Patrona a la qual demanem la seva protecció i intercessió.