2023-04-25 – Actes en honor de la Mare de Déu de Montserrat

Publicat al web del BISBAT DE LLEIDA

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida ja té a punt els actes en honor de la Mare de Déu de Montserrat, que se celebra dijous de la setmana vinent, 27 d’abril. L’acte central serà l’Eucaristia que presidirà el bisbe Salvador a la Catedral a partir de les set de la tarda, solemnitzada pel Petit Cor de la Catedral, i seguida per la veneració de la imatge de la Patrona al final de la celebració i pel cant de la Salve i el Virolai.

Abans, ja hi haurà hagut, a les nou del matí, l’Eucaristia a l’altar de la Mare de Déu de Montserrat de la Catedral, presidida pel consiliari de la Confraria, mossèn Josep Maria Escorihuela. La celebració serà aplicada en sufragi dels confrares difunts, especialment els traspassats en el darrer any: Amadeu Bonet, M.Carme Esquerda, Ramona Font, Mercè Mateu, Carme Estela, Neus Lamarca i Sílvia López. A les 11h hi haurà Eucaristia a l’altar major i, a les 12h, res del Regina Coell i cant del Virolai. Ja a la tarda, a partir de les 18:30h, es farà una visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, dirigida per mossèn Escorihuela.

La Confraria convida les parròquies, comunitats i entitats religioses i marianes de la diòcesi, així com al conjunt de fidels, a fer la tradicional ofrena floral a la Moreneta, que es podrà fer, sense interrupció, des de les nou del matí fins a les nou de la nit.

D’altra banda, el proper dissabte 6 de maig se celebrarà a Montserrat la cinquena Trobada de la Confraria, on s’aplegaran les diverses delegacions que hi ha a tota Catalunya, entre elles, la de Lleida.