2023-11-23 – V TROBADA D’ADVOCACIONS MARIANES DE LLEIDA

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida ha participat de la V Trobada d´Advocacions Marianes de Lleida que enguany ha organitzat la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, amb més de tres-centes anys d’història, representant a totes les confraries, institucions, associacions parròquies i grups que tenen el cor posats en Maria com a guia. Aquest any ha estat dedicat a la Mare de Déu de la Soledat, que manté un lloc destacat en la Congregació de la Puríssima Sang i que surt cada any en el procés del divendres Sant.

Lleida és tradicionalment una ciutat mariana que compta amb nombroses advocacions a la Mare de Déu. Es tracte de diferents peculiaritats que ens uneixen al voltant de Maria, la Mare de Déu.

L’acte és va celebrar el dia 18 de novembre de 2023 a l’Oratori de la Sang, declara Be Cultural d’Interès Nacional, ple de gom a gom. Va començar amb una Eucaristia, presidida pel nostre bisbe, Salvador Giménez, concelebrada amb el consiliari de la Congregació, Mn. Jaume Melcior i solemnitzada pel Petit Cor de la Catedral. El senyor bisbe, amb un to didàctic, va pronunciar una homilia dedicada a la Mare de Déu, les seves múltiples advocacions i el seu significat.

A l’acabar l’Eucaristia va fer-se l’exposició al Santíssim Sagrament i tot seguit, va continuar amb el res del Sant Rosari. Per acabar l’acte va haver-hi un parlament del consiliari i del Prior Eduard Segarra, que van agrair l’assistència de bona part de les Advocacions Marianes de Lleida i animant que segueixi aquesta tradició de juntar-nos una vegada a l’any. totes les Advocacions de Lleida per pregar a la Mare de Déu i Mare nostre.

Per acabar l’acte, van oferir-se un obsequi a cada una de les Advocacions Marianes que van assistir a l’acte i per tots els assistents, una estampa de la Mare de Déu de la Soledat.