La festivitat de la Mare de Déu de Montserrar a la Catedral

Publicat al web del BISBAT DE LLEIDA

La Catedral de Lleida va acollir els principals actes en honor de la Mare de Déu de Montserrat amb motiu de la festivitat de la patrona de Catalunya i en els quals van participar centenars de lleidatans.

Els actes van començar al matí amb la celebració d’una eucaristia i van continuar a la tarda amb la visita espiritual, que va dirigir Mn. Xavier Batiste, consiliari de la Confraria.

Tot seguit, el vicari general, Mn. Ramon Prat, en nom del bisbe Joan, absent per malaltia, va presidir la missa agraint la participació dels lleidatans que anaven atansant-se a retre homenatge i fer les ofrenes a la Verge.

En les lectures, Mn. Prat es va referir a la muntanya de Montserrat com a lloc de trobada amb Déu i va recordar la figura de Maria, com un exemple de senzillesa i disposició a fer la voluntat del Senyor, evitant el protagonisme i el “sortir a la foto”. Va ser llavors quan el vicari general va recordar aquelles paraules mirant Jesús a la creu: “Senyor, vós que heu fet tant per mi, que puc fer jo per vos?”, i les va posar com a exemple de compromís, que hem de fer els bons cristians cada dia.

Mn. Prat va confessar que entre els records més entranyables de petit figurava el trasllat de la Mare de Déu de Montserrat de l’Església de Sant Llorenç fins a la Catedral, un cop aquesta va estar reconstruïda.

Més fotos en aquest enllaç.