La confraria de Montserrat edita el seu butlletí ‘El Matí’

Publicat al web del BISBAT DE LLEIDA

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, ha editat el número 87 del seu butlletí “El Matí”, corresponent al temps de Nadal.

Així, el seu consiliari Mn. Xavier Batiste en l’espai “Davantal” reflexiona al voltant d’aquest temps nadalenc i dels esdeveniments a Catalunya, amb un desig que expressa en el títol: “Una llum nova a Catalunya”: “…i puguem celebrar el Nadal amb una llum més potent que les que es veuen pels carrers il·luminats, plens de comerços i regals i demanem que aquest Nadal puguem encendre una llum d’esperança per la convivència”.

En les pàgines centrals trobem la crònica de la festa de les Marededéus Trobades, celebrada el 8 de setembre, a l’altar de la Patrona a la Catedral de Lleida, amb una nodrida assistència de fidels i devots de “la Moreneta”.

Tanmateix es fa referència a la presentació de la poesia musicada “Bruna de Montserrat”, amb lletra de Rosa Fabregat Solé i música de Mn. Joaquim Mesalles, estrenada a la Catedral, davant la Mare de Déu de Montserrat pel Petit Cor de la Catedral de Lleida, al finalitzar l’Eucaristia del 8 de setembre.

El butlletí es completa amb una ressenya històrica signada pel president Josep Estruch i dedicada a les pintures murals que el pintor Josep Obiols va fer l’any 1959 pel cambril de la Mare de Déu. No hi manca un recull de notícies referents a les activitats i vida pròpia de la Confraria.

El butlletí s’ha fet arribar a tots els confrares i ha estat distribuït per parròquies i comunitats, acompanyat alhora d’una nadala singular, amb una magnífica fotografia de la talla de la Patrona acaronada pels àngels i músics del pintor Obiols, que volen desitjar a tots una bona Pasqua de Nadal.